Záplavy v Anglicku a Walese si vyžiadali štvrtú obeť

27.11.2012 Celý región

Londýn 27. novembra (TASR) - Telo staršej ženy našli dnes záchranári v zaplavenom dome v meste St. Asaph v severnej časti Walesu. Ide už o štvrtú obeť najnovšej vlny povodní, ktoré už takmer týždeň sužujú Anglicko a Wales.

Ako informovala na svojej internetovej stránke britská spravodajská stanica BBC, rieka Elwy zaplavila približne 100 domov v mestečku St. Asaph v grófstve Denbighshire.

Úrady vyhlásili pre povodie rieky Elwy dve varovania pred vznikom život ohrozujúcich záplav a približne 200 menej vážnych varovaní pred vznikom záplav v celom Anglicku a Walese.

Britský meteorologický ústav (Met Office) dnes varoval najmä obyvateľov grófstva North Yorkshire, kde zaplavenie bezprostredne hrozí približne 50 domom. "Verejnosť by mala v strehu a byť pripravená na povodne," konštatovali meteorológovia.

Požiarnici v grófstve Gloucestershire dnes s pomocou vznášadla zachraňovali ľudí, ktorí uviazli v tábore pri zaplavenej obci Sandhurst. Predtým sa im podarilo na člnoch odviezť štyroch členov jednej rodiny zo zaplaveného domu.

Najviac postihnutým zostáva St. Asaph, kde žije niečo vyše 3000 obyvateľov, pričom záchranári prijali od ľudí 130 telefonátov so žiadosťou o pomoc. V miestnej telocvični zriadili prechodnú ubytovňu pre evakuovaných obyvateľov.
 
 
 

Vyberte región